Hatalmas elismerés az Agrifirm Magyarország Zrt. csapatának, hogy az általuk kidolgozott, a fenntartható termelést célzó innovatív takarmányozási koncepciót első díjjal jutalmazta a szakmai zsűri a Hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok keretein belül megrendezett éves Termékdíj Pályázatán.  

2022. április 11-én Hódmezővásárhelyen az Agrifirm csapata által benyújtott „Vitafibra, az agglutinációs hatás és a gyulladáscsökkentés eszköze az antibiotikumfelhasználás csökkentése, valamint a cink-oxid mentes takarmányozás érdekében” pályamunka első díjat nyert a Takarmányozás témakörében benyújtott 17 pályázat közül. A pályázat innovatív megközelítést célzó részét a Vitafibra, az Agrifirm saját takarmánykiegészítő termékének takarmányozási koncepcióba ágyazása jelentette, mellyel a sertéstartók számára kiemelten aktuális téma, az antibiotikumfelhasználás csökkentése is megvalósítható. A Vitafibra egy speciális molekuláris rostfrakció, amely agglutinációs mechanizmuson keresztül és a TLR receptorok blokkolásával akadályozza meg a patogén baktériumok (E. coli és Salmonella) túlszaporodását.

A Vitafibra, a Royal Agrifirm Group funkcionális takarmánykiegészítő termékeit magában foglaló Agrimprove márka egyik terméke. Az Agrimprove termékek és az azokat tartalmazó takarmányozási koncepciók világszerte segítik a termelőket és állattartókat állategészségügyi és takarmányozási javaslatok kidolgozásával, illetve ezen javaslatok takarmányoptimalizáláson alapuló kézzelfogható telepspecifikus egyedi takarmányozási stratégiává alakítva.

A járványhelyzet korlátozásainak megszűnését követően a díjátadó személyes részvétel mellett zajlott. A díjakat B. Kovács Emőke, helyi képzőművész készítette bronzból. Az Agrifirm Magyarország Zrt. díját a szerző, Tasnádi Attila, formulázási és sertés termékfejlesztése vezető vette át.

Büszkék vagyunk nemzetközi szinten is az Agrifirm helyi csapatára, akik folyamatosan azon dolgoznak, hogy fenntartható és egészséges megoldásokat kínáljanak a mezőgazdaság minden szereplője számára.

Lépjen kapcsolatba Agrimprove szakértőnkkel

Anne-Laure Ledoux
Global Swine Category Manager